
İşte Çeşit Çeşit Hıngallar

Klâsik Hıngal, yani bizim için orijinal hali... Üzerinde yoğurt istenmiş, normalde yoğurtla yenmez.

Bordo olan klâsik Hıngalın acılı versiyonu. Gerçi tek farkı acı değildir, onu özel kılan başka özelliklere de sahiptir. Evet, yine yoğurtlu...

Süzme yoğurt, ev yapımı biber salçasından sos, çeri domates ve roka...

Klâsik Hıngal, yani bizim için orijinal hali... Üzerinde yoğurt istenmiş, normalde yoğurtla yenmez.

01) HINGALKLÂS
Klâsik Hıngal;
kıymalı, beyaz hamurdan... Dağıstan dilinde “lezzetli aş / hamur parçaları” anlamına gelen Hıngal, genel olarak Kafkasya’da ve tabii biz Dağıstanlılarda çok kıymetli bir yemektir. Bölgelere göre yapımı farklılık gösteren bu klâsik ürün, bizde HıngalKlâs adıyla bilinir ve Hıngal Ailesi’nin amirâl gemisidir...
02) HINGALZÂDE
Cevizli + Soğanlı + Havuçlu Hıngal; rengi turuncu tadı uçurucu bu çeşidimiz, nâzende hali ve asilzâdelere has lezzetiyle pek beğenilir. HıngalZâde her ne kadar saray kökenli değilse de kendi azametini tadıcısına sunarak damakta özel bir yer edinir, bilinçaltının çeperlerine işlenir.
03) HINGALYÂKUT
Ispanaklı Hıngal; yâkut yeşili rengiyle tabiat ananın Çark-ı Hıngal üzerindeki nefesidir. Peynir ve çeşitli baharatlarla zenginleşen HıngalYâkut’un lezzeti, adeta ferah bir esinti gibi damağı sarar, dağların yamaçlarından süzülen ırmak serinliği gibi ruhu okşar.
Ve 12 Üyeli Hıngal Ailesi
TÜM ÇEŞİTLER,
SATIŞ FİYATLARI
VE ÇALIŞMA KOŞULLARI
(İNDİR)

05) HINGALCAN
Acılı Kıymalı Hıngal;
Aile’nin en iddialı tatlarından... Rengi bordo olan HıngalCan’ın
tek farkı sadece acı oluşu değil elbette. Damakta bıraktığı aşamalı lezzet dağarcığı sayesinde kendini özleten ve “Can’ım!” övgüsünü hak eden bir kişiliğe sahiptir.
04) HINGALPEYO
Peynirli Hıngal;
beyaz üzeri kırmızı - yeşil kırçıllarıyla adeta sürrealist tablo gibidir. Tam yağlı peynir lezetinin yanı sıra çok nadide bir kekik türüyle tatlandırılan HıngalPeyo, tahmin ötesi edasıyla damağınızda vakur bir kimlik kazanır.
Ve hep hatırlanır.
06) HINGALSOY
Soya Kıymalı Hıngal;
et yemeyen ama lezzetinden de vaz geçemeyenler için ideâldir. Açık kahve rengiyle mütevazı bir tavır sergileyen HıngalSoy, her Kafkasyalı kardeşimizin anmaktan mutluluk duyduğu “boylar - soylar” aidiyetini temsil eder. Bu elbette kültürel bir motiftir; asla
milliyetçi kimliğe bürünmez, kimseyi üzüp incitmez.

09) HINGALBİLİ
Tavuklu Hıngal; geleneksel mantıya alternatif olan, tat çeşnisine “beyaz cazibe” sunan HıngalBili, farklı un harmanıyla da kardeşlerinden ayrılır. Ten renginin çekiciliğine sahip olsa da, aldığı “aile terbiyesi” ve özgün karakteriyle sadece lezzet vaat eder. Kendisiyle tanışanların
diline persenk olan “geh bili bili” nakaratı ise geçicidir :)
08) HINGALMANIA
Somon Balıklı Hıngal; Aile’nin en çılgınıdır ve “Yok artık!” nidalarının kahramanı olarak inovasyon manyağıdır. Hamuru doğal siyah renkte, iç harcı turuncu - yeşil - sarı lezzetlerle dolu olan HıngalMania’nın tabak düzeni de farklıdır ve suda haşlanmayıp yağda kızartılır. Sadece balık adamlara değil, yeni olana sevdalı bütün damaklara layıktır.
07) HINGALİSTAN
Minik Parça Etli + Taze
Isırgan Otlu Hıngal; dağlar
ülkesi Dağıstan’ın adı, tadı ve yansımasıdır. Bir doruktan diğerine, vadiden azgın derelere rakseden efsanevi Zümrüt-ü Anka’nın ruhu misali, Hıngalİstan da Hıngalgillerin lideridir. Yani bir Kafkasyalı için Şeyh Şâmil ne ise... Anladınız siz onu :)

10) HINGALVEJA
Sebzeli Hıngal; hafif ve çok lezzetli olan bu çeşidimiz damak zevkine düşkün herkese hitap ediyor elbette, fakat özellikle kırmızı eti sofrasından kaldırmış vejeteryanlar için gerçekten bire bir... Malûm, hiçbir Hıngal’da gıda boyası kullanmıyoruz. HıngalVeja’nın derin okyanus mavisi rengi de tamamen doğal, sağlıklı ve gizemli.
11) HINGALPATO
Patatesli Hıngal; lezzeti ve
nefasetiyle Aile’nin temel
direklerindendir. Rengi kanarya
sarısı olan HıngalPato’nun talipleri kendisine tutkuyla bağlıdır.
Sivaslı ve Çerkes kardeşlerimizin
bir bölümü içinse o “Hengel”
ya da “Hingel”dir.
12) HINGALİYE
Kahveli + Peynirli Hıngal; kadın zarafetinin “Çark-ı Hıngal”daki marifetli eli... Peynir lezzetini kahve tutkusuyla birleştiren Hıngalİye’nin damakta bıraktığı tat, olgun bedendeki genç kız ruhu gibidir. Kepekli unla yapılır, kahvenin rengi ve tadını alır, peynirin mayasıyla şahlanır. Cesaret ve yenilik timsalidir; yani onu tercih edenler gibi.
Renklendirmeler Doğal Gıdalarla Yapılır, Kesinlikle Boya Kullanılmaz




Haydi Hıngal Yapalım







